Menu Close

Category: Aktuelt (page 1 of 2)

Game, Set and Match, Wozniacki!

Hvis man ellers kunne tørre harpiksen af kinderne, puste klappepølserne op igen, og rejse sig ovenpå en håndboldskuffelse af de tunge, så kunne man lørdag morgen se den danske fane stryge til tops, i en sport, der rent faktisk har global anerkendelse. Tennis! Australian Open! Finalen! Caroline Wozniacki, mod en rumænsk maskine, som har givet afkald på gratis drinks på provinsdiskoer resten af livet, ved efter sigende at få opereret kasserne mindre, i Faderens og Sønnens og Tennissens navn, amen!
Jeg sad klar. Helt klar. Alene i sofaen, og heppede på Caroline. Heppede på Danmark! Efter 3 timer med neglebidderi galore, landede en rumænsk returnering i nettet, og sejren var en realitet. Sådan! Sådan sådan sådan!!! Endelig noget der kan pryde hylderne i dansk tennis’ pokalskab, som hidtil kun har ageret fjernlager for Fetterleins drueagurker, og alle de “bedste kammerat” diplomer som Kenneth Carlsen har vundet i samtlige verdenshjørner. Find brassoen frem Margrethe, for den her skal være blankpoleret de næste MANGE år!
7-6 , 3-6 , 6 – 4 og så skal jeg da lige love for at der blev åbnet op for dæmningen i tårekanalen hos den nye mester. Nårh ja, jeg skal da heller ikke være for fin til at indrømme at mine kontaktlinser i hvert fald ikke var i fare for at tørre ud, lad mig sige det sådan.
Kæmpe sejr for Caroline, og dansk idræt generelt, men ikke mindst en kolossal inspiration for den yngste generation af landets sportsudøvere. Verdens bedste, og nu langt om længe med en Grand Slam som scepter. Det burde være lutter lagkage, og ren glædesrus. Vi burde som nation være jublende lykkelige, og taknemmelige for, at være beriget med en så helt igennem fantastisk sportskvinde.
Men ak, Janteloven længe leve. For selvfølgelig kommer der mavesure kommentarer, fra folk der har uudholdeligt ondt i røven, og går i så små sko, at man skulle tro de var købt i Skofus. For smag lige på efternavnet – ‘Wozniacki’ – det smager jo ikke ligefrem rødbederødt, at forstå. Man bliver så træt…

Read more

Kan den byttes?

Så er der filan fløjtemig ikke længe til venner! Juleaften er lige rundt om hjørnet, og det er ved at være på tide at få handlet nogle julegaver. ‘Hvad?! Har du ikke købt julegaver endnu?! Er du bimlende vanvittig?!’. Næh, det er jeg fakkertalt ikke. Tværtimod. Folk kan have deres grunde til at klare juleshoppingen i god tid. Det kan være fordi gaven skal bestilles hjem fra det store udland, eller fordi man selv skal strikke lortet. Guds fred til jer, og jeres nærmeste. Men hør lige her, det er jo ikke en dagsrejse jeg skal ud på, når jeg skal ned i Imerco og købe en Lyngby vase. Ja der er mange mennesker, men det er der sguda også i Føtex any given tuesday kl. 1700hrs. Aktionen tager sådan rundt regnet 17 minutter, fra jeg står i min lejlighed og tager min frakke på, til jeg står samme sted med en ekspedientindpakket gave til min mamma. Om jeg gør det den 1., 2., 3., eller 23. december er fløjtende ligegyldigt. ‘Jamen hvad hvis den er udsolgt?’ – det er den ikke. ‘Jamen hvad nu hvis?’ – så køber jeg noget der minder om den. ‘Jamen hvad hvis det så ikke er den hun har ønsket sig’ – så er det da heldigt at det er en ønskeliste, og ikke en dosmerseddel. Julegaveshopping er frygtet og berygtet, og jeg forstår det ikke. Det handler jo bare om at give en gave. Det er utrolig simpelt. Det skal være noget man gør af glæde, og ikke af traditionens tvang.

Read more

Adventskalender

Okay, så er vi simpelthen nået til sidste kapitel i Maylands bestseller ‘2017’. Det’ sørme – det’ sandt – december. Måneden hvor det er helt legit at mudre karporten ind i et osram-inferno og skampule din elspareskinne. Måneden hvor man skider hul i husstandens stramme snollerpolitik, og stopfodrer ungerne med sløj tysk mælkechokolade 24 morgener i streg.  Den søde juletid, hvor pung og kalorier dyster om hvem der kan være mest tom, og alle er ét juletræ fra at rive millionen på den notoriske skrabejulekalender. Du kan elske det eller lade være, men uanset hvordan man vender og drejer det, så vil december altid være lig med bjældeklang og gaveregn. Same procedure as last year, Miss Sophie.

Read more

Black Tuesday

Spænd læderbæltet, og tag de helt hurtige briller på. Black Friday is coming! Og ja, han er en lille ny indvandrerdreng i klassen, som kom til landet med hans lillebror ‘Halloween’ og hans liderlige onkel ‘Valentine’, men derfor skal vi stadig behandle ham pænt, og byde ham velkommen i hulen. Men det er filen fløjte mig sværere end som så, for Black Friday har fået den kolde danske skulder, big time! “Hvad er det for noget amerikaniseret pis” siger Hr. og Fru Danmark, med sædvanlig dansk skepsis og fremmedhad. “Det er udelukkende noget butikkerne har fundet på, for at vi skal bruge flere penge”.
Jeg forstår ingenting! Jeg forstår simpelthen ingenting! Folket valfarter til Netto når man kan spare 7kr på en halv liter piskefløde, og vore jyske brødre pendulerer over grænsen for at købe billige dåsebajere i Tyskland, men den ene dag på året hvor Power og El Gigante måler tilbudsdiller, og danser limbo til tunge jungletrommer, så er det pludselig noget kommercielt amerikansk pis?! WTF! Du kan da bare blive hjemme i lænestolen homeslice, se Vild med Dans, fylde ansigtet med bridge blanding, og ramme skjoldet 2230hrs hvis det er det du føler for – der er ingen der tvinger dig ud jo! Så kan du sidde der, og have din egen lille krig med dine sokker – hvem er mest sur.

Read more

Time Out!

Treogtredive tirsdage. Så lang tid tog det undertegnede, førend der blev råbt ‘Time Out’. For det gør jeg nu; Time Out!
Jeg bliver tit spurgt hvad jeg vil med det her bloggeri, hvorfor jeg gør det, og om jeg får penge for det. Og det hele handler i alt sin enkelthed om, at jeg synes det er skide sjovt at skrive. Jeg kan godt lide at melde kontant ud, gå lidt mod strømmen, stikke lidt til de stikke-indbydende. Og jeg gør det på helt og aldeles hobby-plan. Men nu trænger jeg simpelthen til at hive stikket, trække vejret, og lade batterierne op. Simple as that.

Så kære venner, jeg er ude indtil 7. November. Hvis de folkevalgte i landets parlament kan holde flere måneders sommerferie, så kan jeg altså også lægge mig på skjoldet i 3 ugers penge. Så det vil jeg gøre, velvidende at jeg vender tilbage med et brag når tv-reklamerne er sølet ind i alt for tidlig bjældeklang.

Ses!

Husker du Jon & Åge?

Jon & Åge. Ja, der sidder nok allerede en enkelt eller to flår sig i battet over udsigten til at give undertegnede et let svirp med en staveplade, og påpege, at de hedder John & Aage. Men nej, Jon & Åge. Jon Dahl Tomasson og Åge Hereide. Assistent – og cheftræner for det danske fodboldlandshold. Der er landskamp på torsdag venner, og jeg føler på ingen måde at befolkningen er klar over, hvor vigtig den kamp egentlig er. Eller, at den overhovedet er der! Ja, det er en hån mod nationen at kampene ikke vises på DR. Det mener jeg helt oprigtigt. Fred være med Kanal 5 og deres dækning, den er som sådan ganske fin. Men landskampe skal sprøjtes ud i samtlige stuer, TV-pakke uanfægtet, og gaderne skal ligge øde hen når Danmark spiller. Så lad mig derfor høre dig; Husker DU Jon & Åge?

Read more

Fyrre, fed og FIFA

Fredag d. 29. september 2017. For de flestes vedkommende en ganske almindelig fredag, der skal fejres med Vild med Dans samt Malaco til op over begge ører. På med hyggesokkerne, kaffe på kanden, og så ellers bare ryge på brættet 22:30 når seerne har SMS-stemt den mindst populære kendis hjem fra en parodi af en konkurrence. Intet nyt under solen her. Men for en udvalgt og meget mandsdomineret skare, er dette en helt særlig dag. Og lad mig melde den ud til damerne med det samme; Hvis din kæreste / kollega / andet herrebekendtskab er lidt åndsfraværende i dagene op til, så får I her forklaringen: FIFA 18 release! Ohh yes my dears, der er ny madding til vores Playstation, og vi er rigtig mange der håber på et rigtig lortevejr i weekenden, så vi med god samvittighed kan rulle gardinerne for, og alt imens regnen hamrer mod ruderne og man kan høre 14 m/s hvine på ydersiden, sætte vores FUT hold i et orgie af energidrik og american grills. EA Sports – It’s in the game!

Read more

0 stjerner

Søndag formiddag 1115hrs. Aldrig har jeg været så klar til noget, i hele mit liv. Med ota solgryn lagt i bunden af kufferten, nivea smurt på stængerne, og med slikhåret sat i en blød Jürgen Klinsmann bue, stod undertegnede på Øster Allé. Klar som en spritters solbærte! 9 måneders intens træning skulle eksekveres på under 1 time og 40 minutter. Engines ON! Flankeret af venner og familie, både på den ene og den anden side af hegnet, og iført et Realitirsdags tracksuit for at lægge noget promovering på hovedstadens borgere. CPH Half. Hold nu kæft en dag!

Read more

Stativ stakit stafet.

21min 16sek. Det var tiden for undertegnede til DHL stafetten fredag aften. Gennem et virvar af mellemledere, grillstartere og stive fodboldfans fik jeg “flyt dig forhelvedet” mig frem gennem mylderet, og benchmarket en tid som jeg kunne være nogenlunde tilfreds med. Jeg havde håbet på at klemme mig under 20 minutter, men sådan skulle det ikke gå. Om det var manglende guf i stængerne, eller albuer der ikke var spidse nok skal jeg lade være usagt. Måske et mix.
Men netop det med “at være tilfreds med sin tid” er sgu egentlig et lidt sjovt kompleks i stafetten, for det virker lidt som om de fleste egentlig bare er tilfredse med at være der. Der er jo firmabetalte bajere – for faen! Så står man der, med pulsur og korte rør, og kører høje knæløft for at varme stængerne op som en hvid Kipketer, og er decimeret til ham den sære, fordi man rent faktisk vil vinde! Så bliver det altså ikke mere dansk.

Read more

Regnbuetirsdag

Hold på læderhat og glitterbriller, så blev vi københavnerne da lige forkælet med Copenhagen Pride Week i den forgange uge, med lørdagens parade som cremen i cremebollen – som man siger! Og ikke nok med det. For foruden Priden, så var der sgu også KMD Ironman, 90’er fest i Tivoli, og en verserende bandekrig. Hvis det ikke er jordens vildeste pose matadormix, så må du kalde mig Clement Cliford!
Nårh, men vi kom helskindet ud på den anden side. Nogle med ondt i håret. Nogle med ondt i stængerne. Og ja, lur mig om der ikke også var nogle der havde ondt et helt tredje sted. Anyways, jeg hopper med på bølgen, og dedikerer den her tirsdag til regnbueflaget. Til mangfoldigheden. Til kærligheden. For det støtter jeg absolut kun op om! Der er ikke den mindste brøkdel af mig, som ikke går ind for alt hvad regnbueflaget symboliserer. Så er det ligesom på plads!
Dog vil jeg sige, at min nationale stolthed har det liiiiidt svært ved, når dannebrog på statslige bygninger, som eksempelvis Amalienborg, bliver skiftet ud med et regnbueflag. Så bliver det lidt for meget for mit vedkommende. Men den kamel sluger jeg – for mangfoldigheden! Og så skyller jeg kamelen ned med et koldt glas morskab over ironien i, at Copenhagen Fashion Week og Copenhagen Pride Week i stort omfang tiltrækker det samme klientel, hvor der dog er den signifikante forskel, at den ene uge er med korslagte arme og hovedet oppe i røven på sig selv,  og den anden uge er med åbne arme, og noget helt andet oppe i …. ja, you know. Det var tredje billige bøssejoke fra undertegnede, og så tror jeg at Alexander 12 år er kommet ud med hvad han nu skulle ud med. Let’s go!

Read more

© 2020 Realitirsdag. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.