Jon & Åge. Ja, der sidder nok allerede en enkelt eller to flår sig i battet over udsigten til at give undertegnede et let svirp med en staveplade, og påpege, at de hedder John & Aage. Men nej, Jon & Åge. Jon Dahl Tomasson og Åge Hereide. Assistent – og cheftræner for det danske fodboldlandshold. Der er landskamp på torsdag venner, og jeg føler på ingen måde at befolkningen er klar over, hvor vigtig den kamp egentlig er. Eller, at den overhovedet er der! Ja, det er en hån mod nationen at kampene ikke vises på DR. Det mener jeg helt oprigtigt. Fred være med Kanal 5 og deres dækning, den er som sådan ganske fin. Men landskampe skal sprøjtes ud i samtlige stuer, TV-pakke uanfægtet, og gaderne skal ligge øde hen når Danmark spiller. Så lad mig derfor høre dig; Husker DU Jon & Åge?

Ja, jeg ved godt jeg måske ikke rammer plet hos de læsere der ikke er fodboldinteresseret, eftersom jeg for anden uge i træk bevæger mig sportssektoren, men jeg synes vitterligt at kampen på torsdag fortjener et skriv. For den er sygt vigtigt, og stemningen i landet er nogenlunde lige så euforisk som ved en garn – og filtkongres i Tappernøje! Kom nu op i gear venner – der er landskamp, for faen! Det er da NU vi skal snakke om danskhed, om at være dansk, om at skyde brystet frem, sætte vikinghjelmen på sned, og voldtage Montenegro sønder og sammen. Det er NU vi skal være stolte, vække Holger Danske, og blafre med Dannebrog. Er vi virkelig nået dertil hvor det danske fodboldlandshold må se sig slået på nationalfølelsesbarometeret af manglende juletræer i et enkelt lejlighedskompleks i Kokkedal, eller forbud mod svinekød i ‘børneren’? Fandeme nej! Ikke på min vagt.
Politikerne skriger i munden på hinanden om danskhed hver gang de ser deres snit til det. Så kom da igang for filan! Er folk faldet i søvn?! Det er VM kvalifikation. Kampen kommer til at definere om vi kvalificerer os til VM 2018 eller ej. Hvis man ikke kan få en minimal national stådreng på over, at Danmark kan træde ind på den store internationale sportsscene, og vise verden hvad der sker når man spiser sine Ota solgryn, så ved jeg simpelthen ikke hvornår det så skulle være tilfældet. Og ja, det ligger måske en smule ude i fremtiden, men når vi står der til sommer, på Islands Brygge, og storskærmen er tændt, så er det sgu liiiidt federe at se Bendtner synge “Der er et yndigt land” end at se Rumænien spille 0-0 mod Grækenland!

Torsdag aften 2045hrs løber drengene på banen i Podgorica. Jeg sidder der – det kan jeg love jer! Ikke på stadion, men hjemme i min sofa i 2400. Med så mange venner samlet som overhovedet muligt, og med Re-sepp-ten kørende for åbne vinduer. For der er landskamp, og det er det man gør! Vi skal skråle med på nationalsangen, og råbe skældsord efter William Kvist når han for 17. gang spiller bolden baglæns. Og ja, jeg har da personligt tænkt mig at lave en backflip når Christian Eriksen piver den ind til 1-0.
Jeg glæder mig. Jeg glæder mig helt skørt til kampen. For der er noget magisk over landsholdsfodbold, hvilket også er grunden til det ærger mig så meget, at folket ikke er klar. Kom nu lidt! Vi har et skide godt hold, med skide gode spillere, og en trænerduo der hedder Jon & Åge – det kan man da ikke andet end at være pjattet med. Gud forbyde den dag hvor “landskamp” implicit får folk til at tænke på store mænd i korte shorts, med harpiks på hænderne, klappepølser på tribunerne, og en hjemmebane der ligger i Herning. No way! Landskamp – fodboldlandskamp! Schmeichel, Elkjær og Laudrup. Durmisi, Sisto og Delaney.

Jeg forventer en torsdag, hvor alle er lidt distræte på kontoret, med solide prekamp-nerver. Jeg forventer at samtlige kantiner bliver et samsurium af 4-4-2-snak og optimistiske bud på kampens resultat. Jeg forventer en torsdag hvor Åge Hareide smider Riza Durmisi tilbage i start 11’eren, og jeg forventer en sejr. Kom nu! Jeg forventer at folk stopper med at himle med øjnene, samt beklage sig over, at de går en weekend i møde uden Premier League. Uden Brøndby. Uden FCK. Uden Barcelona og Real Madrid. Det giver mig så lange løg! Der er landskamp homeslice, du skal stoppe med at brokke dig, og sejle op ad åen med os andre. Og når du søndag aften under normale omstændigheder ville plante røvkassen i divaneseren, og tænde Liverpool mod Southampton, så skal du i stedet tænde for Danmark mod Rumænien. For ikke nok med at Danmark spiller torsdag – vi spiller også søndag. Den sidste kvalifikationskamp, og der skal den altså have fuld haram! Der booker og udsteder vi den skide VM-billet, som vi har savnet i snart et årti. For vi skal til VM. Vi SKAL til VM. Vi vil ha sejren i land, og vi er med alle mand. KOM NU!