Spænd læderbæltet, og tag de helt hurtige briller på. Black Friday is coming! Og ja, han er en lille ny indvandrerdreng i klassen, som kom til landet med hans lillebror ‘Halloween’ og hans liderlige onkel ‘Valentine’, men derfor skal vi stadig behandle ham pænt, og byde ham velkommen i hulen. Men det er filen fløjte mig sværere end som så, for Black Friday har fået den kolde danske skulder, big time! “Hvad er det for noget amerikaniseret pis” siger Hr. og Fru Danmark, med sædvanlig dansk skepsis og fremmedhad. “Det er udelukkende noget butikkerne har fundet på, for at vi skal bruge flere penge”.
Jeg forstår ingenting! Jeg forstår simpelthen ingenting! Folket valfarter til Netto når man kan spare 7kr på en halv liter piskefløde, og vore jyske brødre pendulerer over grænsen for at købe billige dåsebajere i Tyskland, men den ene dag på året hvor Power og El Gigante måler tilbudsdiller, og danser limbo til tunge jungletrommer, så er det pludselig noget kommercielt amerikansk pis?! WTF! Du kan da bare blive hjemme i lænestolen homeslice, se Vild med Dans, fylde ansigtet med bridge blanding, og ramme skjoldet 2230hrs hvis det er det du føler for – der er ingen der tvinger dig ud jo! Så kan du sidde der, og have din egen lille krig med dine sokker – hvem er mest sur.

Jeg må dog erkende, at jeg personligt har det med tilbud som Medina har det med hende der har langt lyst hår og fregner, der eftersigende også har pungen fyldt med guldkontanter . Jeg er ligeglad, jeg er ligeglad! Jeg går vitterligt ikke op i at spare penge, og jeg ville end ikke bruge tilbudsaviser til at tørre røv i. Det ville i grunden nok heller ikke være specielt rart.
Når jeg handler ind tager jeg det første og bedste, og kigger aldrig på prisen før den er printet på kvitteringen. Den nærlæser jeg til gengæld, da jeg har forstået at det er en eller anden form for kodeks. Så står man der, som den matematiklærer man aldrig blev, og retter kassemedarbejderens blækregning. Yes, yes, yes, den er god nok, yes, yes, ja det var 14,95, rigtigt, rigtigt, yes, okay avocado er seriøst dyrt, yes, yes, hold da op 3kr for en bærepose, yes yes, afsluttende med et anerkendende nik til den eksaminerede, for at have styr på sit scannegame og PLU koder. Godt arbejde, knægt!
Sidespring – tilbud! Som sagt; jeg er ligeglad. Forstå mig ret. Falder jeg over et tilbud i supermarkedet, så er det ikke sådan at jeg decideret nægter at slå til. Det er ikke der vi er. Men det der med at rive sig i læderet over at have gjort en god handel, og med større entusiasme fortælle om hvor mange penge man har sparet fremfor hvad man reelt set har købt har købt, der kan jeg altså ikke helt være med. Det er jo ikke det det handler om? Jeg er da ligeglad hvor mange penge du har sparet, hvor mange butikker du har været i, eller at du har knækket en kode som ellers bør være opretholdt af almindeligt moralsk pli ved at prøve en vare i en butik, for efterfølgende at gå hjem og Google lortet og købe det til absolut laveste pris. Din private økonomi er mig inderligt ligegyldig når du står og fortæller mig om din nye cykel, som jeg i forvejen kun med nød og næppe kan virke interesseret i at høre om.

Men Black Friday – jeg er fan! Jeg er fan fordi, at det på et eller andet syret plan giver mening! Det er Black Friday for faen – vi går Depeche Mode på folket! Sort!
Reglerne er krystalklare, banen er kridtet op, og vi er ready to rumble. You snooze you lose, og hvis du ikke kommer ind i kampen og smadrer ud af startboksen, så får du bare ikke 70% i rabat på din Playstation slowbro!

Men men men – vi er i Danmark. Ja, det kunne jeg have sagt mig selv. Landet med de brede bøge, og uendelige ulidelige ‘lad os mødes på midten’-løsninger. Vi vil gerne lege med på den frække sorte leg, der er jo penge i lortet! Vi står som klassens artige dengsedreng, som gerne vil med de frække drenge på æblerov i Fru Jensens have, men som helst lige vil ringe på og spørger om lov først. For selvfølgelig holder vi ikke Black Friday, som Black Friday ellers lægger op til. Vi kan ikke engang holde os til konceptet, og afvikle dette tilbudsorgie på én dag. Nej nej, der skal være plads til alle, og hvad med dem der ikke kan komme om fredagen? Det er heller ikke rart med spidse albuer og kulsort konkurrence, nej nu skal du høre, vi holder Black Week i stedet – dét er meget bedre. Eller, det er rent faktisk bare et ganske almindeligt udsalg, men vi lades bare som om, ikk. Vi kan jo næsten ikke vente med at gå i sort, så vi starter allerede nu hihihhihi. Kom ind til os, det bliver CRAZY det her – Uffe Elbæk style – når vi har 25% på udvalgte emhætter og voksdue, og deler dumlekarameller ud til de første 100 børn. Skørt skørt skørt! Og på mandag holder vi “Cyber Monday”. Vi er helt crazy altså, for ikke nok med at vi har tilbud hele denne uge, så går vi i sort IGEN på mandag, men denne gang på vores hjemmeside www.vildudapistolskidemigimunden.dk

Black Friday er et 6cl shot Arnbitter, og USA er stodderen for enden af baren der har købt det til os. Vi har stået og spyttet i vores dovne ævlebævle hele aftenen, og kunne egentlig godt trænge til at skeje ud bare én gang. Én gang for Sørensen! Bare i aften. Kom nu! Dunke shottet durk ned i løgnhalsen, og så ellers købe en runde mere. En aften hvor alt er så forkert, men alligevel så rigtigt! Hvor vi med statsgaranti vågner op i morgen med koldsved, tømmerheinz og dårlig samvittighed. Ren blackout! *hviske* Kooooooom nuuuu
Men nej. Nej nej, er du vimmersvej Hr. Leverpostej, det kan vi da ikke. Vi skal jo på arbejde i morgen, og hvad med cyklen som står parkeret uden for? Skal den bare blive stående natten over? Så kan vi jo heller ikke køre junior i børnehave i morgen tidlig, og Karen bliver også stiktosset hvis vi kommer hjem og lugter af spirituose.
Så i stedet for at gå planken ud, kigger vi taknemmeligt på USA, hæver glasset, bider shottet over på skammelig vis, laver et ‘fy for satan’-ansigt samt den obligatoriske trommevirvel på bardisken, mens vi udbryder: “Avavdvavdejrkdlavsjfkavahdkahahddad, hvor er det crazy, det her”.

Kære Skousen. Kære Tøjeksperten. Kære Wupti og kære Silvan. Hvis I vil lege Black Friday, så gro et par boller, og giv os en fucking Black Friday. BLACK blev der sagt! 80% på hele butikken, inklusiv de ansatte hvis man skulle være til den slags. Kom og køb for hulan!! Gem jeres patetiske forsøg på blackout-priser til januarudsalget, og giv os den ægte vare. Kom nu! Smid søndagskjortlen, snør de dyre dansesko, og kom ud på gulvet og dans de forbudte trin med de forenede stater til tonerne af Rolling Stones. Og hvis I synes det er kold, kynisk og nederen, så tænk på alle de stakler som skal ud i morgen, og pille alle deres valgplakater ned efter de IKKE blev valgt ind. LOL.