Hvis man ellers kunne tørre harpiksen af kinderne, puste klappepølserne op igen, og rejse sig ovenpå en håndboldskuffelse af de tunge, så kunne man lørdag morgen se den danske fane stryge til tops, i en sport, der rent faktisk har global anerkendelse. Tennis! Australian Open! Finalen! Caroline Wozniacki, mod en rumænsk maskine, som har givet afkald på gratis drinks på provinsdiskoer resten af livet, ved efter sigende at få opereret kasserne mindre, i Faderens og Sønnens og Tennissens navn, amen!
Jeg sad klar. Helt klar. Alene i sofaen, og heppede på Caroline. Heppede på Danmark! Efter 3 timer med neglebidderi galore, landede en rumænsk returnering i nettet, og sejren var en realitet. Sådan! Sådan sådan sådan!!! Endelig noget der kan pryde hylderne i dansk tennis’ pokalskab, som hidtil kun har ageret fjernlager for Fetterleins drueagurker, og alle de “bedste kammerat” diplomer som Kenneth Carlsen har vundet i samtlige verdenshjørner. Find brassoen frem Margrethe, for den her skal være blankpoleret de næste MANGE år!
7-6 , 3-6 , 6 – 4 og så skal jeg da lige love for at der blev åbnet op for dæmningen i tårekanalen hos den nye mester. Nårh ja, jeg skal da heller ikke være for fin til at indrømme at mine kontaktlinser i hvert fald ikke var i fare for at tørre ud, lad mig sige det sådan.
Kæmpe sejr for Caroline, og dansk idræt generelt, men ikke mindst en kolossal inspiration for den yngste generation af landets sportsudøvere. Verdens bedste, og nu langt om længe med en Grand Slam som scepter. Det burde være lutter lagkage, og ren glædesrus. Vi burde som nation være jublende lykkelige, og taknemmelige for, at være beriget med en så helt igennem fantastisk sportskvinde.
Men ak, Janteloven længe leve. For selvfølgelig kommer der mavesure kommentarer, fra folk der har uudholdeligt ondt i røven, og går i så små sko, at man skulle tro de var købt i Skofus. For smag lige på efternavnet – ‘Wozniacki’ – det smager jo ikke ligefrem rødbederødt, at forstå. Man bliver så træt…

Jeg har tidligere svoret, at holde bloggen apolitisk. Det vil jeg gerne fastholde, omend jeg danser på grænsen med oven – og nedenstående. For mit ansigt smelter i den rendyrkede ignorance omkring begrebet ‘at være dansk’ og ‘danskhed’ generelt, som den seneste tid åbenbart er virkelig vigtigt at få defineret, sådan, på det følelsesmæssige plan.  I tilfældet her omkring Caroline Wozniacki, så er det dog ikke bare er dumt på det ene plan, men det har  simpelthen en overbyggende idiotisk kandidatgrad – Cand.idiot.
For det åbenlyse ifht. statsborgerskab samt at hun er født i Danmark vil jeg lade stå for sig selv, som en faktuel sandhed. Hun er dansk, og sådan er det. Men den helt store appel herfra, og det som jeg smelter helt sammen over, er toppingen på den nationalidiotiske rødgrød. Hallo kæmpeidioter, schhhhhhh, forhelvede! Schhhhhhhhhhh!!! Det er sguda ikke vores opgave at påpege hendes polske rødder, det er da vores opgave at skjule dem! Sagt med al respekt, i øvrigt. Hvis der er nogen der skal påpege hendes  forbindelse til Polen, så er det sguda polakkerne selv! Hun har lige vundet for faen. Hun er verdens bedste kvindelige tennisspiller, og repræsenterer Danmark på bedste vis! Vi danskere skal sguda bare klappe med klaphatten, og labbe al international anerkendelse og sportslig respekt i os! Og hvis Polen vil have en bid af kagen, så at sige, så lad dem da selv skære for, alt imens vi sender dem intense øjne der ikke efterlader tvivl om, at der lander en håndkantssmash i det polske klokkeværk hvis de prøver at snylte sig til et lidt for stort stykke.

Og hvis jeg ser en til kommentar omkring skattely i Monaco, eller Miami, eller hvor det nu end er hun bor, så forventer jeg en 48 sider lang rapport fra vedkommende om, hvor faens fedt det er at bo i Greve. Hallo, din giga mongolos, selvfølgelig bor hun på en eksotisk adresse – hun er jo millionær ffs! Hvad havde du regnet med?! Det er jo det der er så skide fedt ved at være rig – man kan gøre præcis som man har lyst til. Der skulle da ikke mere end et 2-cifret millionbeløb til førend jeg pistolsked direkte ned i halsen på den lille havfrue, og rykkede teltpælene til et sted hvor man kunne have t-shirt på i november. Og ja, det er muligt at det medfører at hun (måske) ikke betaler skat i Danmark, men kunne det tænkes at pengene kom i statskassen på anden vis? Nu brainer jeg bare lidt dauda, men kunne det tænkes at hendes succes smitter lidt af på tennisklubber rundt omkring i landet? Flere medlemmer, flere stævner, flere trænere, flere camps, flere sponsorer, flere flere flere, vækst vækst vækst. Boldene ruller, pengene kommer, spis din havregrød, og pas din egen forskudsopgørelse, idiot.

Det siger altså også bare lidt om den opgave man står over for som 1., 2., 3. eller sågar 4. generations indvandrer i vores land. Du kan være født og opvokset her. Du kan tale sproget, og have gået i skole her. Du kan have gjort alt rigtig gennem hele dit liv. Du kan have knoklet målrettet og beslutsomt, mens dine kammerater kværnede cult shakers og prince menthol. Du kan have sunget med på “Der er et yndigt land” og haft et lille fint dannebrogsflag stående ved siden af dit navn på millioner af tv-skærme verden over. Du kan blive kåret til verdens bedste på dit felt, og nået til den absolutte top, som du har stræbet efter hele dit liv. Og selv når du står her, og nyder udsigten, vil der sidde en lille underfrankeret socialt udfordret taber, og påpege, at du jo i virkeligheden ikke er rigtig dansker. Med mindre, naturligvis, at du har været målmand for Manchester United, og har en søn der vidst nok også er ret god til fodbold. Så er det pludselig ingen der pipper om polske aner, du er jo trods alt  Peter “The Great Dane”.
Der er da ikke noget at sige til, at det af og til kan være en lille smule op ad bakke at hedde Mohammed, ikke nødvendigvis at være verdens bedste til tennis, men det til trods på forhånd være dømt “out” på 1. serven, fordi der ikke lige står Jensen i dit pas. Skulle vi ikke allesammen lige skrue en lille smule ned for glorificeringen omkring ‘danskhed’ og så ellers bare passe vores egen biks, samt anerkende og respektere hinanden? Hakuna matata, og rigtig god tirsdag!